?

Hvordan få orgasme ved penetrering?

Kvinne 20 . 30 Oktober 2020
Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er mulig for meg å få orgasme med bare penetrering og hvordan gå fram? Jeg må ha klitoris stimuli for å komme, men jeg har lyst til å komme av penetrering. Er det noe jeg kan gjøre for å klare det, eller er kroppen min bare sånn at jeg må ha klitoris stimuli for å komme?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så flott at du har klarer å oppnå klitorisorgasme! Det er mange som sliter både med å få klitoris- og vaginale orgasmer. 

Å oppnå orgasme avhenger av at du er kåt og at du klarer å gi deg hen til den deilige følelsen av nytelse. Tenker du på skolearbeid eller oppvasken, er veien lang til orgasme. Det er altså avgjørende av du er tilstede, at du er tent. Da gir kroppen respons med at du blir kåt og våt i skjeden. 

Det viktigste rådet for å oppnå orgasme i skjeden, er at du begynner å bevege underlivet når du har samleie. Bruk underlivet ditt aktivt! Orgasme er avhengig av god blodgjennomstrømming i muskulaturen i underlivet ditt, og dette skapes best ved at du beveger underlivet ditt, fremfor å ligge mer eller mindre i ro. 

Under samleie kan du være den som styrer bevegelsene. Når penis (evt en dildo) er ført inn i skjeden, kan han holde seg rolig og du gjøre bevegelsene. Om du ligger underst, kan du gå opp og ned med bekkenet ditt, lag gyngebevegelser. Du kan også gnikke deg mot underlivet hans (evt bruk en pute), da får du stimulert klitoris innenfra skjeden og utvendig. 

Bruk pusten din; pust dypt og tenk pusten helt ned i underlivet ditt. Stimuler gjerne klitoris med fingrene samtid som penis/dildo er i skjeden. Bruk alltid glidemiddel på fingrene, da glir det lett uten friksjon. 

Vær nysgjerrig og utforskende, lek og ha det gøy! Og husk at man kan ikke tvinge frem en orgasme, orgasmen må komme til deg :) 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?